Ressursmateriell fra Quaker Council for European Affairs: Building Peace Together

Hvilke verktøy har vi for å skape fred?

Kvekernes Brussel-kontor (Quaker Council for European Affairs) har gått løs på dette store spørsmålet og satt sammen en praktisk manual som både hjelper oss å tenke prinsipielt og strategisk, og samtidig gir mange konkrete eksempler hentet fra fredsbygging verden rundt. 

Ressursmanualen heter Building Peace Together og finnes per i dag på engelsk, fransk, russisk og arabisk. Den er delt inn i 11 kapitler som tar for seg fredsbygging på forskjellige samfunnsplan: gjennom diplomati, rettsvesen, media, kultur, utdanning, næringsliv, osv.

Last ned Building Peace Together (på engelsk) her.

Building Peace Together argumenterer for hvorfor inkluderende, langsiktige svar trengs i møte med dagens sikkerhetsspørsmål og reflekterer rundt hvordan det kan gjøres. Ressursmanualen er skrevet med særlig tanke på de som arbeider med fredsspørsmål på forskjellige plan, beslutningstakere, og alle som ønsker å bidra til mer fredelige samfunn.

Kvekerhjelp har noen få trykte utgaver av ressursmanualen til salgs for kr 250 + evt porto. Ta kontakt på khjelp@kveker.org.

Les mer på nettsidene til Quaker Council for European Affairs (QCEA).

QCEA har også laget en kort video som presenterer ressursmanualen:Categories: Bokbloggen, Bøker til salgs, Fredsarbeid, Kvekerhjelp