Seminar «Occupied with Nonviolence» 05.05. på Litteraturhuset

Jean Zaru i Oslo
5. mai 2018, 15.00–17.00

Kvekerhjelp har invitert Jean Zaru til Norge i begynnelsen av mai.
Lørdag 5. mai arrangeres det åpent møte med samtale mellom Jean og biskop Kari Veiteberg i Litteraturhuset i Oslo, Amalie Skram-rommet.

Jean Zaru er en leder i det palestinske kvekersamfunnet, og en pioner for kvinners rettigheter og likestilling. Hun har vært skriver for kvekerne i Ramallah, og var med å starte opp Sabeel, et økumenisk senter for palestinsk frigjøringsteologi i Jerusalem. Gjennom hele livet har hun kjempet for frigjøring, både av palestinere som individer, og av det palestinske samfunnet som helhet.

Hennes bok «Occupied with Nonviolence: A Palestinian Woman Speaks» knytter sammen hennes dobbelte engasjement: mot okkupasjonen av Palestina, og for den ikkevoldelige kampen for fred.

Arrangementet på Litteraturhuset vil nettopp handle om palestineres ikkevoldelige kamp for fred. Biskop Kari Veiteberg kjenner Jean Zaru fra tidligere, og vil delta i en samtale mellom de to. Jean vil innlede samtalen med et foredrag med samme tittel som hennes bok: «Occupied with Nonviolence». Det blir også rom for deltakerne til å stille spørsmål til Jean Zaru. Møtet gjennomføres på engelsk uten tolking.

Etter samtalen, kl. 17.00, krysser vi Wergelandsveien til Slottsparken, og arrangerer en stille markering i solidaritet med de som kjemper mot urett med ikkevoldelige midler.

De som ønsker å spise middag sammen etter arrangementet er velkommen til å bli med på dette.

Se også facebook-arrangement her.

Arrangementet er del av markeringen av det norske Kvekersamfunnets 200-årsjubileum. Vi ønsker å gi noen perspektiver som bygger videre på kvekernes historie som dissentere og pasifister – og som aktive samfunnsbyggere og dialogskapere. Kvekerhjelp er norske kvekeres organisasjone for fred og utvikling, med arbeid i Kongo, Rwanda og Burundi, på Gazastripen og i Norge.

For mer informasjon, ta kontakt med Kvekerhjelps daglige leder Kristine Hovland:
Epost: kvekerhjelp@kveker.org / Tlf: 22 17 99 00Categories: Fredsarbeid, Jubileum, Kvekerhjelp, Palestina, Uncategorized