Reisebrev fra 2017 ungdomssamling i York

Saskia Zijerveld, som er med i Kvekersamfunnets konfirmasjonsgruppe, var på «Northern Young Friends Summer Shindig» i fjor sommer. Her skriver hun litt om erfaringene sine med britiske unge venner i York.

Norden ung venners samling i York 2017 (Storbritannia)

‘’Northern young friends summer shindig York 2017’’ !

29.juli.2017

På denne dagen  reiste jeg fra Edinburgh til York med tog  med mange andre unge venner for å være med på denne samlingen for unge venner i York (nord England).En del av disse personene kjente jeg fra før(fra da jeg bodde i Edinburgh),da vi kom fram fikk vi en hyggelig velkomst med navne lapp utgivning og registering ,så fikk vi rommene og deretter spiste vi middag!Stedet der vi skulle bo i en uke het Ackworth boarding school,et stort sted med hyggelige rom og en del gøye fasiliteter som gymsal og svømme basseng som vi kunne bruke av og til !På slutten av kvelden var det epilogue etterfølgt av natt kjeks+frukt!

30.juli.2017

På denne dagen ble vi overasket med  ‘’Harry Potter dag’’ med mangen gøye Harry Potter aktiviteter,blandet med stille andakt ,fritid og selvfølgelig de forskjelige måltidene !Senere var det en slags talent show etterfølgt av epilogue og natt kjeks+frukt!

31.juli.2017

På siste dag i juli var det en tidlig svømme økt på morningen så var det frokost og stille andakt etterpå ,så fikk vi en tale fra en politisk kveker som fortalte oss om de forskjellige politiske problemene som har vært i Storbritannia, etter en lang tale  ble vi delt opp i grupper for å diskutere hva hun hadde snakket om. Så var det lunsj,og andre ting seinere….

1.august.2017

Denne dagen var det frokost så fikk vi se en film ,deretter møte vi en mann som var skuespiller i denne filmen og også kveker!Vi fikk en tale fra han om hva filmen handlet om, hva moralen til filmen var o.s.v,på slutten fikk vi høre en sang som han hadde laget selv og han utfordret oss til å synge med på refrenget!Etter det gikk vi inn i diskusjonsgruppene igjen for å diskutere filmen,han ga oss en del spørsmål å gå gjennom! Senere var det en svømme økt og etterpå middag! og andre ting skjedde seinere….

2.august.2017

Denne dagen var tatt opp av enten tur til en slags tivoli greie som het light water valley theme park (ligger i nærheten av York i Storbritannia),eller en tur til sentrum av York,dette var en gøy opplevelse…..Senere var det middag,fritid og epilog og natt kjeks+frukt!(man kunne velge hvilken tur man ble med på!)

3.august.2017

Denne dagen begynte med alt det vanlige frokost og stille andakt,så fikk vi høre 4 forskjellige personer (som var noen av arrangørene…)snakke om temaet til samlingen som var ‘’What’s the difference?’’. De snakket om hvordan de forsto temaet ‘’What’s the difference?’’,og sine forskjellige opplevelser i forhold til temaet!Viktige ting som gjentok seg i talene deres:du kan gjøre den lille forskjellen ,alt hjelper,spiral effekten(det at en person gjør en ting så påvirker det en annen person til å gjøre noe o.s.v!),alle er forskjellige.Igjen skulle vi diskutere det vi hadde hørt,så var det lunsj og litt andre ting…..

4.august.2017

Dette var siste dag,vi gjorde mange små ting ferdig,vi pakket tingene våre.Det var en siste svømme økt,og en siste spennende dag med å si ha det og så fikk vi en magasine om uken fra en gruppe som hadde laget det i løpet av uken ,og så var det fritid…….

Personlige kommentarer:

En gøy opplevelse,kan anbefales men er bare for 11-16 åringer…

Kan være  litt barnslig for noen kanskje, den var rettet ganske mye mot de yngste, men fortsatt ganske gøyt for de eldre!

Det er fint å ha noen som du kjenner med, muligens, men jeg følte meg ganske inkludert bla fordi jeg kjente noen fra før av!Categories: Uncategorized