Reisebrev fra fredsdemonstrasjon i Paris

Reisebrev fra fredsdemonstrasjon i Paris.

Norske og svenske kvekere på «Slow Walk for Peace» på mandag 11. juni i Paris.

Lara, James og Emilie deltok på Stop Fuelling War sine arrangementer i Paris fra 9. til 11. juni, helgen før Eurosatory, en stor våpenmesse, skulle finne sted. Da vi ankom Paris lørdag formiddag møtte vi andre kvekere og aktivister ved Place St. Michel og fikk i oppgave å holde bannere og dele ut løpesedler.

En gruppe musikere spilte og noen malte på store ark som var lagt på bakken. Det var fint vær og mange stoppet opp for å høre på musikken og få med seg noen løpesedler eller slå av en prat, helst med de som pratet fransk. Vi var rundt 25-30 som viste vår misnøye med dagens våpeneksport.

På kvelden deltok vi på en hyggelig middag i Kvekersenteret i Paris og ble kjent med de andre kvekerne.
På søndag morgen deltok Lara på andakt og lunsj, mens James og Emilie valgte å være turister og se litt av Paris.

Vi møttes igjen senere på dagen da vi deltok på en workshop der vi fikk informasjon om Eurosatory og gjennomførte øvelser som skulle forberede de som skulle delta i demonstrasjoner resten av uka. Workshopen var en gøy og lærerik opplevelse!

Mandag morgen møttes vi til en kort andakt og en stille gåtur for fred med bannere til Eurosatory-organisatorene sine kontorer. Gåturen ble avsluttet med cello og sang, og bilder av norske og svenske kvekere som hadde deltatt denne helgen.

Mandag var første dagen for Eurosatory og Stop Fuelling War skulle derfor delta på demonstrasjoner sammen med andre aktivistgrupper ved våpenmessen ved Villepinte. Dette fikk ikke vi med oss, men vi var med dem i tankene da vi var på vei hjemover.

Emilie Hognestad SennelsCategories: Uncategorized